Är du intresserad av att arrangera en Clinic?

se mer info under Tjänster/Priser

Clinics 2016

Är du intresserad av att lära dig mer om Trygg Hästhantering, Lastning, Frihetsdressyr, Fri ridning, Trickträning?

Offa har en bred kunskap om ridning från den Engelska stilen till Westernridning och fri ridning utan utrustning. Hon utbildar mycket unghästar och äldre problemhästar och skapar först en bra kommunikation med hästen från marken.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Rättvik 

Datum:  den 20:e maj 2017  kl 9.30 -14.00
Plats:  Rättviks Ridklubb 
        


Bra att ha med: Fika och en stol att sitta på

Denna Clinic är för alla ekipage oavsett kunskap eller stil.
Under en clinic ligger fokus på Trygg Hästhantering med Känsla.
Det är en metod där man får jobba mycket med sig själv för att bli en så bra ledare för sin häst som möjligt, och lära sig (utefter vad man har för häst) när man kräva mer eller mindre av den.
När man har en bra relation med sin häst i hanteringen kan man ta steget längre i att "inte förlita sig på sin utrustning" och träna frihetsdressyr, där man jobbar med sin häst helt utan utrustning både från marken och uppsuttet.
I ridningen och markträningen tränar vi hästen att vara lyhörd och lugn. I sadeln skall vi först och främst ha balans i våran egen kropp, och träna hästen att svara på så små signaler som möjligt. När vi kan grunderna i det, jobbar vi mer med hästens balans och form.

Vi kan både utöva Ridning och Markhantering/Frihetsdressyr, detta bestämmer man själv vad man vill träna. Det går bra att träna från marken första passet, och sedan sitta upp och träna ridning efter pausen om man vill.


Clinicen börjar kl 9.30 och slutar kl 14.90
Vi tar en fikapaus på 30 min ca kl 12.00

Vid intresse säljs även repgrimmor på plats för 250 kr/st. Beställ gärna innan så du får önskad storlek och färg.


Fotfolk

-välkomnas att sitta nere i arenan eller på läktaren och lyssna. Man tar del av all undervisning och är välkommen att ställa frågor.

Så ta med er ett glatt humör och lite fika för en nära inpå upplevelse av inspiration och mycket hästlära!


Deltagare med häst (max 6 st)

-kommer få ge önskemål på vad man vill ha hjälp med och varva att göra övningar/titta på de andra deltagarna under dagen. Offa kommer handgripligen visa övningar på era hästar så att ni lätt skall förstå och det finns alltid utrymme för frågor. Alla valacker och ston över ett år är välkomna att deltaga oavsett ras och erfarenhet. Hingst får deltaga på egen risk om man har kontroll på den.

* Du skall ha en repgrimma med långt grimskaft (gärna med en läderflärp i änden) till din häst, och en carrot stick/nh stick eller dressyrspö för er som har hemma.

Priser:

Deltagare med häst: endast 650 kr 

Fotfolk: 100 kr, betalas kontant på plats. Barn upp till 15 gratis.
(100kr oavsett hur länge man väljer att titta, ingen föranmälan behövs)


För frågor och anmälan: Kontaktperson Offa
tel: 0763-137834         Mail: info@uniquine.se


vid avbokning pga sjukdom eller skadad häst skall läkarintyg eller veterinär intyg skickas för möjlighet att få tillbaka kursavgiften.