Välkommen till Uniquine, (läs "Juni-kuajn")
företaget med en förkorttning av mina, Sofia "Offa" Helanders, favoritord: 
Unique och Equine (unik häst)
Hos Uniquine får du hjälp med träning av både din häst och dig själv, såväl från marken som på ryggen med fokus på dina mål utefter dina och hästens unika förmågor.
Sedan 2017 är jag även utbildad Holistisk Hästterapeut, en 2 årig utbildning med behandlingsmetoderna Osteopati och Akupunktur. Tjänsterna kan med fördel kombineras för bästa förutsättningarna både fysiskt, psykiskt och träningsmässigt.

Allt hänger ihop, det ena hjälper det andra och därför har jag valt att nu kalla även träningen jag gör för Holistisk träning, då jag tror, och har märkt av erfarenhet att man kommer långt på att tänka med en helhetssyn.
 
Tveka inte att höra av dig direkt till mig vid frågor, -Offa

"Jag såg min häst svimma.

Jag var 14 år och visste inte om jag skulle skratta eller gråta när vi äntligen åkte mot hopptävlingen jag hade tränat inför i ett helt år med min svårlastade häst. Det krävdes 4 vuxna människor för att tvinga 500 kg ren panik på transporten för att snabbt fälla upp rampen med bilen i rullning innan hästen hann se någon flyktväg. En bit på väg stannade vi till så jag kunde se efter om det oroliga trampandet i bak hade lugnat sig, men fick en chock när jag öppnade sidodörren.

Jag möttes av ett ångmoln med en frän lukt av svett och andrenalin. Hästen rullade sina ögonvitor och precis när jag fick tag i grimman för att lugna honom, vek sig alla hans fyra ben samtidigt så att den enorma kroppen kollapsade.

Aldrig har jag bevittnat en sådan hög stress hos dessa vackra djur tidigare och min reaktion var att göra det enda som hästen inte kunde, jag skrek efter hjälp.

När jag väl ledde min älskade valack hemåt så tittade jag djupt in i hans ärliga ögon och lovade både honom och mig själv att jag aldrig skulle ta del i att utsätta en häst för något sådant nånsin igen.

Jag var fast besluten att hitta ett sätt för oss båda att vara glada och trygga tillsammans i alla situationer som uppstår under hantering.

Och det gjorde jag, med honom och alla andra hästar som berikat mig med kunskap om livet och hästars beteende. Och sedan den dagen frågar jag alltid mig själv och numera mina elever:

-Vad får hästen ut av det du gör med den? "

/Offa