loading...
Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Lukas

Lukas är treårig bruks nordsvensk som kom på inridning i två månader mellan jan-mars 2012.

Marshann

Marshann är en treårig arabkille som kom på tillridning två månader jan-mars 2012. Han kom hit för att bli tryggare och säkrare för sin ägare. Filmen är resultatet efter första månaden.

"Utan Offa hade vi inte ens tagit oss till banan eftersom jag inte kunde lasta Bosse varken själv eller med hjälp. Idag så lastar han sig själv! 
Tillsammans med Offa stärker jag hästarnas självkänsla och jag ser det som en fantastisk möjlighet att utvecklas inom hästbranschen genom att ta hjälp av Offa och hennes kunskaper!
Offa är en oerhört kreativ lärare som alltid sprudlar av idéer och övningar som får mig att utvecklas som person tillsammans med hästarna. Hon ser grunden till "problemet" (om det finns några, vilket jag hade när jag tröffade henne) och arbetar med både hästen och människan!"

/Linn Hellström, Rättvik

Poisson, "Bosse" blev flerfaldig V75 vinnare och miljonär när han väl kunde börja åka till banan igen. 

"Spiran åkte på träning för att hon var svårtlastad och det har tom hänt att hon fått övernatta borta för hon gick inte in i transporten efter en träning. Vi kände att vi fick nog när vi var hos veterinären och fick hjälp att lasta efter 4,5 h. Vi har också haft problem med att rida ut eftersom att hon har varit så spänd. Flera medryttare har blivit rädda efter att hon har jagat upp sig väldigt mycket i skogen. 
Spiran har blivit en mycket lugnare häst! Hon hittar inte på egna saker och lyssnar mer. Hon har blivit jätteduktig! Vi kan kommunicera bättre. Nu kan vi rida ut utan att hon blir tittig och spänd. Och nu kan tom mamma lasta henne. Det är helt enkelt en nöjdare och gladare häst =)

Åsa, Borlänge 

 

"Jag lämnade min häst Orina till Offa för att få hjälp med bland annat lastträning. Orina gick inte att lasta ens efter sedering. Efter fem veckor kunde jag hämta hem en häst som mer eller mindre lastade sig själv. Offa har även jobbat mycket med att få Orina mer avspänd och lyhörd för hjälper. Detta har hon lyckats jättebra med och kommunikationen mellan mig och min häst har förbättrats avsevärt. Orina är nu betydligt lugnare och säkrare i både ridning och hantering."

Anna, Ludvika

 

"Jag behövde hjälp med Ivra för det kändes som att jag stod och stampade och hade hört så mycket bra saker om Offa genom olika vänner och bekanta som tagit hjälp av henne och var så nöjda.
Jag är väldigt nöjd, Ivra är mycket lugnare. Offa har gjort ett jättebra jobb, hon har en så fin underbar och lugn känsla som gör det så lätt att vara med och känna hur enkelt allt är i hennes närhet.

Carina, Ludvika  

 

"Jag skickade min häst till Offa då jag kände att jag inte skulle klara av att rida in honom själv. Hon gjorde ett suveränt jobb med honom och uppfyllde alla mina förväntningar plus lite till. Jag är mest nöjd med att hon har lärt honom att svänga med endast tryck på halsen! Jag är helnöjd med Offas jobb med Gizmo och kommer absolut att rekommendera henne till andra. Jag kommer att fortsätta att ta lektioner för Offa i framtiden!"

Moa, Smedjebacken

 

"Jag skickade min pampaz till Offa för jag behövde hjälp med inridning. innan jag lämnade pampaz så hade jag mest suttit på han och gått några varv i paddock men jag kände att jag ville ha hjälp med få han trava och galoppera då jag inte vågade det själv. Och träningarna hon gjorde med pampaz var helt fantastikt hon hade lyckas med att få han trava och galoppera på 2 första dagarna och den 3 dagen så red hon ut. Nu kan jag rida pampaz vi travar och galoppera i skogen det är så kul jag har fått en helt annan häst efter jag lämnade i väg han. Och vill tacka henne för hennes hjälp. Sofia kan verkligen det här med att rida in hästar utan henne så hade det inte gått så här bra som det har gjort. Så jag tycker verkligen ni ska ta kontakt med Offa med träning eller inrding av era hästar."

Sara, Smedjebacken

 

"Pärlan skickades iväg då det varken fanns tid eller tillräckligt med kunskap för att rida in en häst. Efter två månader nere hos Offa har Pärlan blivit en mycket lugnare och säkrare häst. Ridningen är inga problem och Pärlan har lärt sig väldigt mycket. Så vi är väldigt nöjda med arbetet Offa har lagt ner och så även med resultatet!"

Marina, Mora

 

"Jag skickade Troy till Offa för att få honom inriden på ett bra sätt enligt en metod som jag tycker är bra för hästens välmående och även för mig. Mina förhoppningar och förhoppningar har uppfyllts helt hos Offa.
Det är flera saker som är bra: att man själv får utbildning hos henne under hästens träning, Offas lugn och passion för hästar. Och jag uppskattar att man man får rådfråga när/om man har problem när man fått hem sin häst igen."

Kathrin, Mora

 

"Jag tog hjälp av Offa eftersom jag behövde hjälp med Sirius, och flera rekommenderade henne. 
Mina förväntningar uppfylldes absolut. Offa har en unik känsla för hästar och hon är ödmjuk mot både djur och människor. Hon är riktigt duktig på att träna hästar och hon kan förklara hur man ska eller bör göra vid olika situationer och varför. Offa har också hållit bra kontakt under inridning av min häst. Lektionerna jag fått under tiden är guld värda. Det är inte så att man får hem en inriden häst, som man inte vet var knapparna sitter på, för det skulle nog inte bli så bra alla gånger. Jag vill fortsätta träna för Offa med Cirius och gå vidare i vår utveckling, eftersom jag vill bli säkrare i min hästhantering och ridning.."


Inger, Söderbärke

 

"Mitt självförtroende var i botten och jag behövde hjälp med min unghäst. Någon berättade om Sofia Offa Helander och hennes kunskap och metoder. Det lät bra och vid första mötet förstod jag att hon var den som kunde hjälpa mig.

Min häst, Pluto Ibra var på träning två veckor hos Offa och den perioden var grundläggande för det fortsatta arbetet med fostran och inridning. Ett arbete som jag inte hade klarat av ensam. Jag är mycket nöjd.

För mig är det som en ny värld öppnats då jag fått lära mig att använda min egen kropp och repgrimma för att kommunicera med hästen- Offa är en tålmodig, trevlig och mycket duktig pedagog.. och rolig!"


Sylvia, Leksand

 

"Som hästföretagare med många hästar i verksamheten, dyker det ibland upp perioder då man inte hinner med att ge alla hästar det som de behöver.

Vi skickade Heaven till Offa på träning för att hon skulle få miljöombyte och möjlighet till nystart.

Offa är en ung företagare med en sällsynt känsla för hästar.

Vi blev väldigt nöjda med hennes arbete med Heaven, och vill därför ge henne våra allra bästa rekommendationer!"Ylwa och Mats, Dalecarlian Horse Adventures i Rättvik 

"Anledningen till att jag lämnade iväg Lukas till Sofia var att jag hört att hon har en fantastisk förmåga att förstå och hantera hästar. Lukas var borta på hingstbete när han var 1år kom hem vid 2års ålder helt utmärglad skinn och ben och ingen livsgnista, dessutom fruktansvärt bakrädd, när han ätit upp sig och kommit på fötter efter kastrering så var han väldigt gåpåig det var minsann ingen människa som skulle säga vad han skulle göra, Lukas har aldrig varit elak men det har alltid varit han som bestämt vilket gjorde honom farlig i mina ögon. Lämna aldrig en häst till någon utan rekommendationer hur trevliga och duktiga dom än låter! Försökte påbörja inkörning själv med hjälp av en mycket kunnig körhästkarl men den hästkarln sa att: -Det är den värsta häst jag stött på så bakrädd har jag aldrig sett någon vara. Inkörningen är avbruten tillsvidare. Alltså hade jag fått hem en förstörd unghäst med mycket lite förtroende för oss människor. På promenader kunde han helt plöstligt stegra sig och börja bete sig, MEN !
Nu när matte kommer är Lukas lugn och fin lyssnar, flyttar sig direkt när jag ber om det, han har fått respekt. Bollen som ni kan se Lukas slicka på var han livrädd för det var ju tänkt som en leksak men blev något helt annat vilket yttrade sig i fyrfotahopp och bakutsparkar. Ni kan ju själva se hur farlig den är nu... Han står helt still och väntar när jag ska kliva upp i sadeln väntar på sitt kommando, en häst som fått tillbaka förtroendet för människan tack vare Sofia. Allt detta har Sofia lyckats med på två månader! Rekommenderar Sofia av hela mitt hjärta så fruktansvärt duktig och dessutom väldigt trevlig Tack Offa!"


Helena, Rättvik