loading...


En behandling utförs med Osteopati och Akupunktur.
Båda behandlingsformerna har en holistisk syn (helhetssyn) på kroppen och kan med fördel kombineras med våra träningstjänster för att ge dig och hästen bästa förutsättningarna tillsammans.  

Först ser jag gärna hästen (om möjligt) i rörelse i longering el grimma/grimskaft. Hästen skall ej vara i spänd och helst visas i grimma. Sedan får hästen stå en stund med ett Bemer täcke för att öka cirkulationen i kroppen innan den skall behandlas. 
Tänk på innan att presentera en torr, och ren häst. Den skall ej sprayas med pälsglans el andra produkter i svansen el på kroppen som kommer göra att den upplevs "hal" att få grepp om. 
Tänk även på innan och planera för ett upplägg som kan göra din häst och dig så avslappnade som möjligt under behandlingen. Kommer hästen vara mer avslappnad om du hunnit träna den innan el iaf gått en promenad? Är det bäst att den stått inne i stallet en stund innan? Eller mår den bäst ute i hagen tills det är dags för avborstning..... 
Ju mer din häst kan slappna av under behandlingen desstu bättre resultat kommer behandlingen ge! 
Du är också en viktig del i det hela så ge även dig själv bra förutsättningar att slappna av så kommer hästen bättre slappna av. Har du frågor inför? Ring el smsa! 0763-137834
Du kommer få förslag på efterföljande behandlingsplan, hemläxa vad du kan göra för att hjälpa din häst samt förslag på vad du kan tänka på kring hästens foder och kompletterande tillskott och/el örter. 

Pris på första behandlingen:
Storhäst: 1000 kr
Ponny/Åring: 900 kr
Shettis/Föl: 800 kr

Uppföljande behandling (max 6 månader sedan förra behandlingen
Storhäst: 900 kr
Ponny/Åring: 800 kr 
Shettis/Föl: 700 kr
​​​

 

Osteopati

Grundprincipen vid osteopatisk behandling är att rörelseapparaten, cirkulationssystemet och nervsystemet bildar en dynamisk helhet. Osteopatbehandling fokuserar på och behandlar s.k. osteopatiska lesioner (kroppsstörningar/rörelsestörningar), det vill säga störningar eller direkta skador i kroppsdynamiken i leder, muskler, ligament eller organ.

Hälsa är mer än frånvaro av sjukdom och inom osteopatin anser vi att hälsa och livskvalité påverkas både av kroppens funktion och vår omgivning och sammanhang. Kroppen är en helhet där allting samverkar och vår förmåga att hantera situationer och påfrestningar påverkar hur vi mår. Osteopatin har ett hälsofrämjande perspektiv och är, genom att fokusera på kroppens funktion och de faktorer som skapar hälsa, ett komplement till sjukvården/veterinärvården.
Osteopati är en form av manuell medicin som innebär att man använder händerna som redskap i diagnos och behandling. Osteopater behandlar inte bara det område som gör ont utan försöker hitta de bakomliggande orsakerna till varför besvären har uppstått. Genom att förbättra funktionen påverkas bl.a cirkulationen, det lymfatiska systemet och nervsystemet så att kroppens självläkning kan fungera optimalt.

 

Traditionell Kinesisk Medicin


Kinesisk medicin är en av världens mest omfattande läkekonster. Den har utvecklats oavbrutet under 4000 år där varje generation läkare/veterinärer bidragit med kunskap till den enorma visdomsbanken som samlas i dagens TCM.
Det är ett system med många principer och begrepp. Viktigaste av alla begrepp är helhetssyn, vilket betyder att hänsyn tas till hela hästen: kropp och psyke, individen med sin omgivande miljö och hälsohistorik påverkar en hästs tillstånd och hälsa.
Man utgår i kinesisk akupunktur från kunskapen om att hästens hälsa är beroende av en balanserad cirkulation av energi, Qi (närande, livsgivande energi). Störningar i detta energiflöde, pga yttre eller inre påverkan, öppnar för problem av olika slag och nedsätter motståndskraften och läkningsförmågan.

Målet med akupunkturbehandlingen är att balansera kroppen såväl fysiskt som psykiskt, och också förebygga/läka sjukdomar, lindra smärta/symtom och bygga upp immunförsvaret. 
Jag använder nålar, dermojet (destillerat vatten injiceras i punkten) eller punktlaser för att stimulera de ackupunkturspunkter jag väljer ut efter diagnosställning.

Vilka hästar behandlas?

Alla hästar är välkomna för undersökning och behandling, med undantag från akut sjuka hästar/ påtagligt belastningshalta hästar som bör träffa en veterinär först! 

Behandlingen är bra för hästen både i förebyggande syfte att hålla risk för skador och förslitningar nere samt vid synlig rörelsestörning/obalans/rehabilitering efter skada.
Hästar som växer kan lätt få obalanser som man kan hjälpa hästen med vid behandling för att få en stark och hållbar rid/körhäst inför framtiden. 
Skall hästen användas för någon typ av prestation inom tävlingssammanhang är det extra viktigt att vi är lyhörda för att hjälpa hästen att vara så balanserad som möjligt för ökad prestation och mindre stress.    
För att få bästa förutsättningarna för hästen och dig vid förändringar såsom vid inridning/inkörning, igångsättning/ökad träning rekommenderas också en extra koll.

Visste du att osteopatin ligger till grund för andra stora manuella mediciner som till exempel kiropraktik och naprapati?
Utanför Sverige är osteopatin väl erkänd och väletablerad, internationellt sett är osteopaterna den störst verksamma yrkesgruppen inom manuell medicin.

Osteopatin grundades redan 1874 i USA av läkaren Andrew Taylor Still och fick där snabbt läkarstatus. Sedan dess har osteopatin spridit sig över hela världen.

Min häst Kroken har varit svår att arbeta med på banan. Han har haft svårt att slappna av och komma till arbete samt att jag knappt har kunnat få han att galoppera på banan då han bara har sparkat och bockat. Han sparkade även vid uteritt i galoppen. Har haft många olika som behandlat honom utan att dom hittat några större fel och utan några förbättringar. Men efter att Sofia har behandlat honom ett par gånger bara så har han blivit helt annorlunda. Han har inte sparkat en enda gång efter det, varken på banan eller vid uteritt! Han är mer avslappnad samt att han kommer till arbete mycket snabbare än tidigare och känns mycket mjukare i hela kroppen. Plus att han har blivit piggare och mer positiv. Det är helt fantastiskt och jag är så tacksam över hur mycket Sofia har hjälpt oss!
Rekommenderas varmt! 

/Sandra